KUVIA PANELIALAISESTA METSÄSTYKSESTÄ

Lue lisää hirvieläinten metsästystoiminnastamme

Panelian Metsästysseura ry on vuonna 1928 perustettu metsästysklubi. Vuosien ajan tarjoamalla korkealaatuista metsästyskoulutusta olemme isännöineet ja järjestäneet joitain kaupungin suurimmista metsästystapahtumista.

Yksi yleisimmistä metsästystoiminnoistamme on peurojen metsästys. Suurin hirvieläinten metsästys tapahtui vuosina 2012-2013, johon suurin osa jäsenistämme osallistui. Oletko utelias tekniikoihin, joita käytimme tässä istunnossa? Lue lisää ja löydä tekniikoita, joita voit sisällyttää metsästysrituaaleihisi:

Peitä tuoksusi

Hirvet ovat eläimiä, joilla on herkkä hajuaisti. Kohonneet aistit peurat voivat saada tuoksusi mailin päästä.

Tätä peurajahdistusta varten istunnon jäsenet varmistivat, että he peittivät tuoksunsa hajunpoistajilla. Voit tehdä tämän helposti suihkuttamalla kenkiäsi ja kenkiäsi. Muista, että sinun tulisi suihkuttaa myötätuulelle kantamaasi varmistaaksesi, että peurat eivät havaitse hajuasi.

Huijaa saalista

Erilaisten temppujen käyttö on tehokas tapa houkutella peuroja ansaan. Metsästystoiminnassamme metsästäjämme käyttivät ruokaa, ääniä ja houkuttimia houkuttelemaan peuroja piilopaikkansa ulkopuolelle.

Hirvet reagoivat houkuttimiin. Käytimme kokoisia malleja houkutellaksemme kohteemme heti. Kun kohteesi ilmestyy, varmista, että sinulla on hyvä laukaus, koska peuralla on suuri mahdollisuus karata, kun tajuaa, että se on houkuttelija.

Houkuttele saalis peuran houkuttimilla

Hirvieläinten houkuttimet ovat yksi suosituimmista temppuista, joita voit käyttää houkutellaksesi kohteesi. Yksi eniten käytettyjä temppuja on käyttää peuran syötteitä, virtsaa ja tuoksua. He yleensä vastaavat näihin temppuihin, varsinkin kun ne suoritetaan oikein.

Jos haluat kiinnittää kohteen, voit käyttää rättiä ja kastaa sen peuran estrusiin; tämä on erityisen tehokasta kesäkuukausina ja parittelukaudella.

Hirvieläinten aikana käytimme poikasten kastettua naaraspuoliseen peuran estrusiin! Tosiaan, 2 buck-peuraa kuunteli kutsua ja meni suoraan metsästysparametreihimme seuraamaan tuoksun loppua. Tässä on joitain kuvia kiinni saamistamme peuroista:

Käytä jousia aseiden sijaan

Metsästys jousilla on tehokkaampaa kuin aseet. Jouset tarjoavat tarkkuuden ja nopeuden, jota tarvitset peuroja metsästettäessä. Kun pommi ilmestyy ampuma-alueelle, saatat saada vain yhden mahdollisuuden ampua, joten sinun on varmistettava, että et menetä. Lisäksi aseiden ääni voi pelottaa mahdolliset kohteet parametrien sisällä.

Käytä merkkijonoa

String-houkut ovat yksi tehokkaimmista temppuista houkutella taalaa piilosta. Leikkaa osa puuvillakangasta tai hamppuköyttä ja sido se sitten kuumaan kaapeliin. Varmista, että sijaintisi on lähellä ampumisaluettasi. Kun taalat näkevät tämän houkuttimen, he vierailevat uudelleen sivustolla, johon sinä olet sitoutunut. Hirvieläinten aikana kiinnitimme houkuttimet neljään eri kuumaan naarmuun lisäämällä taalaa, jonka voimme houkutella.

Lisätietoja metsästystoiminnastamme on verkkosivustollamme. Vieraile nyt ja saat välittömät päivitykset tulevista toiminnoistamme!

2012-2013

Peltopyyt Mäkisen auton edessä Eskolat + 1 Tapaninen peurankaadolla. Omenat kelpaavat Kylläpä Mäkisen ampuma pukki onkin tuiman näköinen. No, ketäpä ei harmittaisi. Ja vuh sanon mää! Hii-op! (Pitäkää traktorinne…) Sopu sijaa antaa. On sitä väkeä. Tää sonnivasikka palautettiin luontoon keskenkasvuisena. Vanhalta lahtivajalta Siististi paketissa Vasu vasu! Tirppoja Paneliasta Ja kymppikerhoon!