YHTEISLUPA


HIRVIELÄINJAHDIT PANELIASSA


PANELIAN METSÄSTYSSEURAN ALUEILLA METSÄSTETÄÄN NIIN HIRVEÄ, VALKOHÄNTÄPEURAA KUIN METSÄKAURISTAKIN.

Jahtiporukoita on kolme: hirviporukka, peuraporukka ja kauriinmetsästäjät. Näistä hirvi- ja peuraporukkaan anotaan mukaan, kun taas kaurisjahtiin osallistumisen ehtona on 10,00 euron osallistumismaksun maksaminen seuran tilille viitteellä Kauris / nimi , talviruokintaan osallistuminen sekä ilmoittautuminen kauriinmetsästäjäksi peurakokouksessa.
Hirvi + Peurakaadot ilmoitetaan tästä eteenpäin maanantaisin sähköpostilla osoitteeseen seppo.asikainen@kolumbus.fi lisäksi ilmoituskopio välitetään Juha Eskolalle. Tästä linkistä pääsee yhteisluvan sivuille Tästä linkistä pääsee yhteisluvan sivuille Välittäkää sivujen osoite seuroissa eteenpäin niin että mahdollisimman moni saa asiasta tiedon, seurojen kotisivuille on hyvä laittaa suora linkki. Honkilahdessa on sivujen eteen nähty myös kovasti vaivaa, suuret kiitokset Lukkalan Vesalle, tieto asiasta tuli pikkuisen myöhässä joten tällä kertaa mennään mukaan Sepon palveluun. Jos on ongelmia ilmoitusten tai sivujen suhteen ottakaa yhteyttä suoraan Seppo Asikaiseen 040 523 0292


HIRVIJAHTI, TIEDOTTEET JA YHTEYSTIEDOT

Hirvitili: 532504 – 42712


Hirvimiesten kokous 15.8.2013 Lounaskahvila Myllynsillassa klo 18.00


Jahtipäälliköt:

1. päällikkö: Juha Paavilainen, puh: 040 576 10 92
2. päällikkö: Hannu Tommila, puh: 040 059 5793
3. päällikkö: Pekka Kivimäki puh: 044 577 2719


Hirvimaksut (100€) hirvitilille 4.10.2013 mennessä.

Hirvijahti aloitetaan kokoontumalla Hirvikämpällä 12.10.2013 klo 07.00 ja jokaisella lupapaperit mukana.

Pukkitalkoot Yläsen tiluksilla 28.9.2013 klo 08.00 alkaen.

Hirvimiesten saunailta 13.9.2013 Metsäsauna Kaarnikassa, aikataulusta lisää infoa myöhemmin.


Kaatoluvat 2013: 6 (4+4)Peurajahti, tiedotteet ja yhteystiedot


Kaurisjahtiin osallistumisensa kokouksessa ilmoittaneet maksavat 10€ osallistumismaksun (viite: kauris/omanimi) seuran tilille 532504-43660 ennen jahdin aloittamista. Kaurisjahdin rajoitukset: max 1 kauris/pvä/hlö.


Peurajahtiin osallistuvat maksavat 25€ lupamaksun (viite: peura/oma nimi) seuran hirvitilille 532504-42712. Lupamaksu sisältää yhden kaadon. Seuraavista maksetaan 20€/iso ja 10€/vasa. Peurajahdin rajoitukset: 1/pvä, 2/hlö.


Jahtipäälliköt:

1. päällikkö: Matti Nieminen puh:
2. päällikkö: Juha Eskola puh:
3. päällikkö: Sami Tapaninen puh:
4. päällikkö: Samu Mäkilä puh:
5. päällikkö: Markus Mäkinen puh:


kaatoluvat 2013: 25

Erilaisia hirvien metsästää löydät Panelian

Hirvieläinten metsästys on yksi yleisimmistä metsästys. Useimmille metsästäjille, deers ovat yksi helpoimmista tavoitteista metsästää, koska ne löytyvät lähes missä tahansa. Hirvien liha on hyvä proteiinin ja mineraalien lähde, jota ei löydy muista lihasta. Lisäksi peurojen päätä käytetään yleisesti koristetarkoituksiin. 

Panelian Metsastysseura Ry on yksi Suomen suosituimmista metsästyskeskuksista. Organisaatiomme tavoitteena on ohjata ja kannustaa vastuulliseen metsästykseen veteraanien ja pyrkivien metsästäjien keskuudessa. 

Jos haluat aloittaa metsästyksen, yksi parhaista peleistä voit kohdistaa ovat deers. Koska niiden terve väestö, on rento lakeja hirven metsästys. 

Oletko kiinnostunut peurojen metsästyksestä? Seuraavassa on joitakin deers löydät Panelian:

  • Valkohäntä hiraine

Whitetail deers aari ainoa -lta enimmät alhainen hirvi aiheuttaa että aari kotimainen kotona Yhdistetty Yhdysvallat. Tämäntyyppinen peuroja löytyy myös Kanadassa ja Andes. Paneliassa on terve valkopyrstömetsän populaatio. Yleensä löydät valkohäntä deers kiertelevä noin puistoissa ja metsissä etsivät ruokaa. 

Miten havaita ne: 

Valkohäntä deers voidaan helposti tunnistaa niiden valkoinen häntä ominaisuus. Yleensä niiden hännät ovat lyhyitä ja niissä on ruskeasävy ja täplät. Joskus tämäntyyppisissä deers on punertavan ruskea takki.

Sen lisäksi niiden havaittavissa valkoinen häntä hirvi, ne ovat myös majesteettinen joukko kaksihaaraisia sarvet, jotka ovat arvostettuja metsästäjät. Lisäksi peiden valkoinen alapinta voi myös toimia varoituksena, joka antaa muille vaumalle varoitus vaaroista ja uhkista. Varo tätä, koska voit helposti menettää tavoite, jos et ole varovainen.

Naaras valkoinen deers kutsutaan “ei” ja voi vaihdella kooltaan. Standardi koko nainen voi olla niin pieni kuin 55 kiloa. Mies valkoinen deers kutsutaan “taalaa” ja voi ylittää 400 kiloa, erityisesti asuvat vuorilla. 

Mikä tekee niistä suosittuja:

Buck whitetail pesijät ovat yhteisiä tavoitteita, koska niiden kaunis sarvet. Joka vuosi, mies valkohäntä pesijät irtoavat sarvet ja kasvaa uusia. Yleensä metsästäjät jatkaa tätä hirvieläinten rodun loppukeväästä, koska sarvet ovat vasta itänyt ja ovat edelleen kuuluvat pehmytkudoksen nimeltä sametti. Buck’s sarvet voivat mitata missä tahansa 3-25 tuumaa. 

Miten metsästää niitä:

Panelian metsästäjät yleensä metsästää whitetail hirvi talvella tai myöhään keväällä. Kun metsästät näitä olentoja, varmista, että käytät varsijousi, recurve jouset, tai yhdiste jouset. Tavoitteena hyvin kehon, koska jos osut päähän, voit vahingoittaa sarvet, jotka voivat vähentää sen arvoa, jos aiot myydä niitä.

Kirjoita tai kopioi teksti käännettäväksi tässä Jos haluat käyttää koko peuron koristeena, tavoitteena on tilat, kuten rinnassa.

  • Muuli hiraine

Muuli hiraine on toinen yhteinen rotu suosittu metsästäjille. Fyysisten ominaisuuksien osalta muuli deers muistuttavat läheisesti whitetails koska niillä on samanlainen rakennettu ja valkoinen alapintaan. Yleensä muuli deers löytyy roaming noin lehtimetsiä ja niityt, joissa ne viihtyvät muiden eläinten kanssa. 

Pystyä tunnistamaan tämän hirvittäjän muusta, sinun täytyy katsoa niiden korvat, jotka ovat suhteellisen suurempia verrattuna whitetails. Lisäksi hännän kärjessä on musta väri. 

Muuli deers voi mitata jopa kaksi jalkaa pitkä. Naaraat yleensä painavat noin 150 kiloa, kun taas taalaa voi mennä jopa 200 kiloa. Sen lisäksi niiden kehon koko ja korvat, muuli deers on myös harvinaisia sarvet, jotka näyttävät kaksihaaraisia puu oksat.

Muuli deers ovat helppo saalis, koska ne ovat vartioimattomia verrattuna whitetails. Koska ne vaeltavat ympäriinsä avoimesti, ne ovat myös vähemmän aggressiivisia ja tuskin pystyttäneet taistelua. 

Mikä tekee niistä suosittuja:

Muuli pesijät ovat arvostettu sarvet. Paras aika metsästää muuli hirvi on lopussa syksyllä. Lisäksi heillä on vahvempi lihan maku, koska niiden monipuolinen ruokavalio vuorilla. 

Miten metsästää niitä:

Kun metsästys muuli deers, on parasta, jos kiinni käyttämällä varsijouset tai kiväärit. Varmista, että tavoitteena alueilla, kuten vatsassa tai jaloissa, joten et vahingoita sarvet.

  • Akselin peuroja 

Akseli hiraine on keskikokoinen rotu, joka on kotoisin Intiasta, mutta ne on kasvatettu eri puolilla maailmaa. Nämä hirvi aari ainoa -lta enimmät kallenja aiheuttaa koska -lta heidän ainoa laatuaan kuvio ja herkkä ainoastaan ankara sarvet. Naaras akseli deers voi mitata jopa 100 kiloa, kun taas miehet voivat mennä jopa 165. 

Urosakselin pesijät vuodattavat sarvet vuosittain. Sarvellelle on korkea hinta, joka voi kasvaa kolme metriä pitkäksi. Ne ovat erittäin aggressiivisia, joten sinun pitäisi aina pysyä varuillasi, kun metsästät niitä. Akseli deers on suuri lauma. Lisäksi verrattuna muihin rotuihin, heillä ei ole tiettyä parittelukautta.

Mikä tekee niistä suosittuja:

Kaunis pari akselin hirveän sarvet voidaan myydä korkeaan hintaan. Kuitenkin, koska liiallinen metsästys tämän rodun, villieläinten lakeja ja suojelua on määrätty metsästäjille. Lisäksi niiden liha on myös runsaasti makua, mikä tekee niistä enemmän kysyntää metsästäjille.

Miten metsästää niitä:

Kun metsästys akseli deers, se on parasta pitää kiinni aseita, kuten keskisuurten rajat jouset. Tähtää vatsaan, jotta voit suojata sarvet vahingoittumilta. Lisäksi akselipeiteiden ruhoa voidaan käyttää myös vaatteisiin, joten jos aiot myydä sen, varmista, että et aiheuta liikaa vahinkoa sen takille.

  • Sika deers

Sika deers ovat yleisiä rotuja yleisesti löytyy eri puolilla Itä-Aasiassa. Ne on kuitenkin tuotu eri puolille maailmaa, myös Suomeen. Sika deers ovat keskisuuria rotuja, jotka muistuttavat läheisesti akseli deers. Yleensä, naaraat mitata jopa 110 kiloa, kun taas miehet saavuttavat jopa 350 kiloa. Niiden koot voivat kuitenkin vaihdella maan/alueen mukaan. 

Mikä tekee niistä suosittuja:

Urospuoliset sika-perit, jotka tunnetaan myös nimellä polttarit, on arvostettu niiden rikas beige väri ja stout sarvet. Metsästäjät metsästävät yleensä polttareita parittelukauden aikana, koska ne kasvavat reheviä maneita, joita voidaan käyttää vaatteisiin, kuten takkeiin ja talvitakkiin.

Mies deers voi olla hyvin alueellinen, varsinkin niiden pariutumisen kausi. He yleensä merkitsevät alueensa pitääkseen naaraat erossa muista miespuolisista sikaista. Heillä on myös taipumus päästä taistelee muiden stags. 

Miten metsästää niitä: 

Metsästys Sika deers voi olla hyvin haastavaa. Hirvien metsästäjät käyttävät yleensä erilaisia tekniikoita ansoja tämän hiraineen rotu, koska ne voivat olla erittäin teräviä ja aggressiivisia. Nyt kuluva aiheuttaa on kin taitava kotona sekoittaminen kotona avulla puita ja heilahdella, joten tokko sinun’ aikominen jotta etsiä Sika deers, ehtiä totta kai te houkutella heidät rikki ardor auki kohta.

  • Punainen peuroja

Puna- hirvipidetään majesteettisin muun hirvi rotujen joukossa. Ne ovat peräisin kaspianmeren läheltä, jossa ne lopulta levisivät ympäri Eurooppaa, Keski-Aasiaa ja Pohjois-Afrikkaa. Täysikasvuinen mies punainen peuros voi painaa 530 kiloa. Miehiä kutsutaan “stags”. Samaan aikaan, nainen punainen peuroja kutsutaan “estää” ja voi saavuttaa jopa 370 kiloa. Punaiset perit voivat kasvaa pitkiä ja paksuja maneja, joita käytetään yleisesti vaatteisiin ja koristetarkoituksiin. 

Mikä tekee niistä suosittuja:

Punaiset pesijät ovat arvostettuja sarvet. Täysikasvuinen punainen hirven sarven voi kasvaa jopa 45 tuumaa pitkä ja painaa jopa 11 kiloa. Yleensä niiden päät leikataan pois ja myydään antiikkimyyjille ja posh kodin sisustus jälleenmyyjille. Tämän rodun liiallinen metsästys on kuitenkin kielletty. Heidän määränsä laski rajusti 1800-luvulla vastuuttoman metsästyksen takia. Onneksi heidän väestönsä palautui normaaliksi luonnonvaraisten suojelulakien täytäntöönpanon jälkeen.

Miten metsästää niitä

Punaiset pesijät voivat olla aggressiivisia saaliita. Lisäksi ne aiheuttavat myös suuren riskin kokemattomille metsästäjille, koska jos et metsästä heitä kunnolla, he voivat hyökätä sinua vastaan terävillä sardeillaan. Kun metsästät punaisia deerejä, varmista, että varustaudut tukevilla haarneilla, kuten ristijousilla ja terävillä veitsillä. Tähtää rintaan varmistaaksesi, ettet vahingoita päätä. Lisäksi varmista, että et metsästää tätä peura aikana parittelukauden, koska ne ovat aggressiivisempia ja voi olla vaikea metsästää, kun lämpöä. 

Lisätietoja metsästyksestä on saatavilla sivuillamme. Tilaa nyt ja saat hyödyllistä sisältöä metsästyksestä ja ilmoituksista tulevista tapahtumistamme sinulle! Seuraa meitä myös sosiaalisen median sivustoillamme, kuten Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa, saadaksesi pikapäivityksiä.